Каква услуга търсите?

С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!
В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
Начало Зелени сгради Саниране и изолация

Саниране и изолация

Създаване на енергийно ефективни сгради с монтаж на подходящи изолации и саниране

Енергийно ефективна сграда се създава още с идеята за такава сграда, със създаване на проекта и с последващото изпълнение на този проект.

Въпреки това, възможно е вече съществуваща сграда да се направи енергийно ефективна, като се предприемат някои основни мероприятия, свързани с монтаж на изолации, цялостно саниране и изграждане на системи за по-ефективно отопление и запазване на топлината в помещенията.

При монтажа на изолациите е добре да се съобразят специфичните особености на сградата, за да се прецени кой тип изолация ще бъде най-ефективна. Могат да се изолират външните или вътрешните стени, подовете, таваните, вратите и прозорците; тръбите на водопровода и канализацията, и други.

На пръв поглед незначителни неща могат да доведат до значителни загуби на топлинна енергия и съответно до изключително големи енергийни разходи за поддържане на желаната температура през студените месеци.

В други случаи, през лятото много от пропуските в проектирането и изпълнението могат да доведат до прекалено силно нагряване на вътрешните пространства, да създадат дискомфорт на обитателите и неоправдано високи разходи за охлаждане на помещенията.

Всички тези аномалии в микроклимата на жилищната или офис средата могат лесно да бъдат коригирани след основен преглед на сградата и анализ на пропуските при нейното проектиране, изграждане и дейности по довършителните работи.

Така например, недобре уплътнените външни и вътрешни врати и дограма водят до постоянно течение и охлаждане на въздуха в помещенията, от където се налага уплътнение на дограмата и вратите, монтаж на подходящи лайсни или прагове, включително автоматични вдигащи се прагове и други.

Замисляли ли сте се, че може би външната ви врата, колкото и добре да изглежда, е възможно да не е достатъчно добре топлоизолирана, а дори и да не е шумоизолирана?

Проблемът се явява доста голям, особено ако живеете на първи или втори етаж от сградата и вашите съседи непрекъснато влизат и излизат през външната врата на блока и по навик я оставят отворена дори и в най-студеното време.

В този случай, отоплението на жилището ще ви струва много повече в дългосрочен план, отколкото подмяната на външната врата с по-добре топлоизолирана врата.

Помислете не само за финансовата част на нещата, но и за това колко природни ресурси се изразходват за генериране на топлина, която се похабява напразно поради липса на ефективна изолация!

Ако освен топлоизолирана, външната врата е и шумоизолирана, ще си спестите доста неприятни емоции късно вечер, например, когато съседите се прибират с тропот и песен на уста, или ако съседката ви има навика да вика сутрин по лаещото си куче, с което излиза на разходка.

Това са само малка част от примерите за това как една сграда, отделно жилище или офис могат да бъдат направени ”по-зелени” и "по-еко" от гледна точка на изразходвана енергия за тяхното отопление от една страна и едновременно с това - по-комфортни за обитаване с предприемане на някои мерки за тяхното саниране.

Ако искате да научите повече за санирането и изолациите, вижте тук.
Зелени сгради

Пасивни къщи и сгради

Изграждане на пасивни къщи и сгради
Пасивни къщи и пасивни сгради са онези сгради, чиито вътрешни пространства могат да се отопляват и охлаждат без действието на активна отоплителна или охладителна система. Сградата сама се отоплява и охлажда, затова се нарича ”пасивна”. Изграждането на пасивна сграда е в известна степен по-скъпо от стандартното строителство, но в дългосрочен план с подобна сграда се изплаща първоначалната инвестиция, защото се пести от енергия за нейното отопляване и охлаждане. Счита се, че пасивната къща изразходва… Вижте още 

Запитване за оферта

Зелени сгради

Сглобяеми къщи

Проектиране, изработка и монтаж на сглобяеми енергоефективни и екологично чисти вили, чалети и къщи
Сглобяемите къщи са особено популярни в Западна Европа и Северна Америка. Тяхното предимство е, че предлагат готови решения, като процесът на проектиране е предварително завършен и клиентът избира между готови варианти на сглобяема къща. Монтажът на този вид къщи е значително по-лесен и по-бърз, без да има нужда от технологични почивки между изграждането на отделните елементи. Сглобяемите къщи предлагат решение, в което всички видове изолации са направени предварително и са заложени в панелите на… Вижте още 

Запитване за оферта

Зелени сгради

Дървени къщи

Проектиране и изграждане на енергоефективни и екологично чисти дървени къщи
Дървените къщи се изграждат от предварително обработени дървени трупи с подходящ диаметър. Те се сглобяват по специална технология, така че дървото проявява най-силните си качества – изключително добра топло и шумо- изолация, здравина и добър естетически вид. Дървените къщи са екологично чисти и имат благотворно въздействие върху своите обитатели. При производството им не се замърсява околната среда. Ако искате да притежавате дървена къща по свой или по проект изработен от нас, обадете ни се!… Вижте още 

Запитване за оферта

Зелени сгради

Икономичен вариант на екологична къща

Изграждане на различни енергийно ефективни домове и сгради на достъпни цени
Нашите проучвания и досегашният ни опит показват, че съществуват доста успешни комбинирани конструкции от стоманобетон и сглобяеми елементи. При този вариант на строителство основите и първото ниво на къщата се изграждат от стоманобетон. За второто ниво и следващите етажи от къщата се прилага сглобяема конструкция, включително и сглобяема покривна конструкция. За прилагане на подобен вид комбинирана конструкция е необходимо да се направи цялостен конструктивен проект с прецизно изчисление на… Вижте още 

Запитване за оферта

Зелени сгради

Алтернативни източници за отопление - геотермални помпи

Отопление на сградите с алтернативни източници на енергия - геотермални помпи
Отоплението с алтернативни източници на енергия добива все по-голяма популярност през последните години. На пазара има много възможности за изграждане на системи за отопление и вентилация, с внедряването на които текущите разходи силно намаляват, а околната среда остава чиста и здравословна. Геотермалните помпи са друга алтернатива за отопление на сградите през зимата и за тяхното охлаждане през лятото. Топлинните помпи са най-удачни за сгради с целогодишно използване. Те биват два вида: Земни… Вижте още 

Запитване за оферта