Каква услуга търсите?

Нашите дейности и услуги

Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!
Начало Строителство Строителство на еднофамилни къщи и вили по индивидуален проект

Строителство на еднофамилни къщи и вили по индивидуален проект

Проектиране, изграждане и документално оформление на самостоятелни къщи и вили

В живота на почти всеки човек настъпва момент, в който той пожелава да има свой собствен дом – проектиран и изпълнен според собствените му разбирания за стабилност, комфорт, красота, уют и хармония.

ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС

Нашата компания "Чостон" ООД е специализирана в цялостнотно изпълнение на къщи и вили по индивидуален проект. До настоящия момент сме изпълнили повече от 50 еднофамилни вили от различен тип и сложност.

Притежаваме богат опит в проектирането, строителството и документалната част, свързана с изграждането на този вид сгради. Спецификите на отделните работни процеси са ни дълбоко познати, което ни дава самочувствие да консултираме с увереност клиентите си по време на всички етапи на изпълнението - от избора на подходящ архитект, специализиран точно в този вид проектиране, консултиране на парцела и неговото проучване, усъвършенстване на работните проекти и одобряване на подходящите материали за строителството, до цялостното изграждане на сградата и довършителните работи.

Проектирането и изграждането на индивидуална къща с двор е специфична задача, за която клиентът/инвеститорът се нуждае от опитни професионалнисти. Компромиси от никакво естество не бива да се правят!

Домът под формата на индвидуална къща или вила винаги буди у собственика едно по-специално отношение поради уникалността на имота, специфичното усещане да живееш в къща с двор, многото възможности за комфорт, които един такъв дом дава на семейството и др.

В крайна сметка, днес мечтата на почти всеки от нас е да обитава и притежава собствена къща с двор, което е достатъчно основание да подходим с особено голямо внимание и да се погрижим всичко да бъде изпипано до последния детайл.

ОСНОВНА КОНЦЕПЦИЯ.
ИДЕЕН И ТЕХНИЧЕСКИ ПРОЕКТ


Процесът на изграждане на един нов дом трябва да е предшестван от обмисляне на идеята какво трябва да има в него. За да се обособят по най-добрия начин помещенията във вътрешното пространство, трябва да имате основната идея какви помещения са ви нужни и каква трябва да бъде тяхната организация, за да ви бъде удобно и уютно.

Ние ще ви помогнем да разберете, защото знаем, че създаването на къща или вила по индивидуален проект е много вдъхновяваща, но и отговорна задача - както за вас, така и за нас.

Имате ли нужда от работен кабинет, от една или повече детски стаи, помещение за фитнес и тренировки, басейн, сауна или парна баня за пълен релакс след изморителния ден? Кухнята трябва ли да бъде отделена от всекидневната или ще е част от нея.

Ако имате деца, които е добре да държите под око, може би е добре кухненската част да е поне визуално свързана с всекидневната.

Ако сте запален кулинар и желаете да се усамотите, за да творите ястие след ястие необезпокоявани от никого, то тогава кухнята би било добре да е напълно отделена от останалите помещения. Така и миризмата от ястията няма да се усеща в цялата къща.

Мечтаете ли за голям дрешник, в който да разположите удобно и подредено всички свои дрехи и обувки? Ние ще се съобразим и с това. Ще ви предложим функционална организация на вътрешното пространство, така че в него ще има обособено място за всички ваши дрехи, обувки, чанти, планинска и ски екипировка.

Обичате ли дневната светлина и галещите лъчи на слънцето? Тогава ще ви предложим голяма тераса, която ще обзаведем с градинска мебел и ще декорираме с растителност. Това ще бъде вашият оазис през пролетта, лятото и топлите есенни дни. Терасата бихме могли да заместим с двор, в който ще се чувствате също толкова удобно, колкото и в дома си. Ще направим функционално зониране на градината, така че в нея ще има място за почивка, за игри, барбекю и събирания, а защо не и басейн или фитнес на открито?

Ако имате забързано ежедневие, предпочитате да пътувате и не се задържате в дома си повече от няколко дни, то за вас вероятно са подходящи по-малки балкони, които не изискват голяма поддръжка и се почистват лесно и бързо без особени усилия.

При всички положения, на който и вариант да се спрете, трябва да знаете, че на откритите балкони и тераси (дори да са покрити с навес) през зимата се събира много сняг, който трябва редовно да почиствате.

Това са само малка част от нещата, които ще съобразим заедно с вас, когато изготвяме проекта за вашата нова къща или вила. Целта ни е вашият нов имот да бъде уютен и практичен за вас самите.

Преди да проектираме и построим вашето жилище, ние ще разговаряме с вас, ще ви предложим идеи и решения, които ще ви очароват. В най-малкия детайл ще си представим вашето ежедневие, вашето усещане за работа, почивка и забавления. Чак тогава ще пристъпим към функционалната организация на пространства.

МЯСТОТО, ПАРЦЕЛЪТ

Изборът на мястото, където да изградите вашия нов дом също е от голямо значение. Ако не разполагате с подходящ парцел или просто бихте искали да проучите и други възможности за парцели за застрояване, може да посетите сайтовете на нашите партньори от БългерианПропертис и Лукс Имоти.

Там ще откриете голяма селекция от качествени земи и парцели, подходящи за строителство във всички райони на страната.

Парцелът, който ще изберете е важно да има вода и електричество, и по възможност да е в регулация. Ако парцелът не е в регулация, то процедурата, с която ще се смени предназначението на парцела, ще ви струва допълнителни средства и време. Поради тази причина, само в случай, че мястото, което сте харесали е наистина уникално – като изложение, местоположение и цена, допълнителната инвестиция и време за регулация на парцела си заслужава.

АРХИТЕКТУРА

Според изложението и местоположението на парцела се разработва и архитектурата на къщата. Така например, планинският тип къща или чалет се проектират в планинските райони. Скосяванията на покрива на този тип къщи са по-стръмни, с идеята снеговете по-бързо да се свличат от покрива и да не тежат на цялостната конструкция.

Морският тип къщи са с по-големи и слънчеви веранди и тераси, по-големи прозорци, фасадите са боядисани в светли тонове, които отрязяват слънчевите лъчи през горещите летни дни и така температурата във вътрешността на помещенията се поддържа по-ниска.

Според това какъв е наклонът на парцела, може да се приложи терасиране и изграждане на подпорни стени или самата къща да се проектира по такъв начин, че нейната основа да следва терена, а съответните приземни пространства да бъдат подходящо усвоени.

МАТЕРИАЛИ

Материалите, които залагаме при изготвянето на индивидуалния проект за еднофамилна къща или вила, са максимално качествени, екологино чисти и щадящи околната среда. Ние ценим чистата природа и здравословната среда на обитаване, затова и нашите проекти са възможно "най-зелени" и енергийно-ефективни.

ЕНЕРГИЙНА ЕФЕТИВНОСТ. С ГРИЖА ЗА ВАС И ПРИРОДНИТЕ РЕСУРСИ

Архитектите в нашия екип са запознати с най-новите тенденции в зеленото и енергийно-ефективно строителство. Къщите, които изграждаме са максимално пасивни, добре изолирани, лесно провертяеми, светли и просторни.

Вътрешните пространства "дишат", имат свой ритъм на отопление и охлаждане в зависимост от сезоните, а прозорците, които проектираме пропускат необходимото количество дневна светлина, така че вътрешността на къщата да е добре осветена през всички часове на деня.

СРОК НА ИЗПЪЛНЕНИЕ

Срокът за изпълнение на къща или вила по индивидуален проект до ключ може да варира между 9 и 12 месеца в зависимост от сложността на проекта и метеорологичните условия през годината. Ние не правим компромиси с качеството на изпълнение, затова и сроковете, които ви предлагаме са добре обмислени.

ГАРАНЦИИ

Нашият опит в изграждането на еднофамилни къщи и вили по индивидуален проект е изключително богат. Ние знаем всичко необходимо за проектирането, изграждането и дори поддръжката на една къща за постоянно обитаване или ваканционна къща.

Архитектите и мениджърите на ”Чостон” ООД ще бъдат на ваше разположение през целия процес - от изготвянето на идейния и технически проект, до изпълнението на проекта, довършителните работи и обзавеждането.

За нас е важно качеството, както на отделните елементи, така и на цялостната услуга, която предлагаме. Ние ще бъдем с вас в целия процес на създаване на вашата нова къща или вила по индивидуален проект. Името ни е гаранция за качество.

В ЗАКЛЮЧЕНИЕ...

Годините на криза се считат за най-удобния момент да се построи къща или вила по индивидуален проект на разумна и изгодна цена. Сега е моментът да инвестирате разумно в недвижима собственост, създадена специално за вас и вашите нужди - с грижа за природата и околната среда, с усет към красивото, функционалното, качественото, непреходното...


* Снимките, които сме използвали за илюстрация са от следните наши обекти:


Строителство

Строителство ”до ключ”

Цялостно изграждане на промишлени, административни, обществени, жилищни и други сгради (къщи, жилищни кооперации, хотели, вили, магазини, халета, университети, училища, детски заведения, ваканционни комплекси и селища)
Ние имаме опит в проектирането и изграждането на промишлени, административни, обществени и жилищни сгради. През последните години изградихме ”до ключ” множество еднофамилни къщи, жилищни кооперации, хотели, хотелски комплекси, апарт-хотели, вили, магазини, гаражи, подземни гаражи, халета, ваканционни комплекси и ваканционни селища. Ние можем да изградим за вас до последния детайл детски заведения, училища, болници, производствени предприятия и университети. Процесът на създаване на всяка една… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Груб строеж

Изграждане на носещата конструкция на сградата – нейният скелет
Грубият строеж се състои в изграждането на носещата конструкция на сградата – нейният скелет. Той включва фундиране (кофраж, армировка и изливане на основите), изграждане на надосновните стени, плочи, стоманобетонни подове и носещи стени (противоземетръсни шайби), колони, греди, зидарии, стълби, стълбищни клетки, комини, шахти, асансьорни шахти и др. (включително кофриране, армиране и изливане на бетон за всеки един от изброените елементи) и покрив. Изпълнението на грубия строеж на сградата започва… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Строително-монтажни работи

Качествено изпълнение на всички видове строително-монтажни работи
Строително-монтажните работи са всички видове дейности и работи, които се извършват в процеса на изграждането на дадена сграда или строителен обект. Те най-общо могат да се разделят на следните видове дейности: земни работи; кофражни работи; армировъчни работи; бетонни работи; зидарски работи; покривни работи; тенекеджийски работи; дърводелски работи; облицовъчни работи; мазачески работи; настилки; стъкларски работи; бояджийски работи; стоманени конструкции; топлоизолации;… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Укрепване на сгради

Ако вашата сграда поради някакви причини се нуждае от укрепване на конструкцията, ние можем да ви помогнем със съвет, проект и действие. Често старите сгради се нуждаят от допълнителни мероприятия за заздравяване на носещата конструкция. Първите признаци за нарушаване на здравина на носещите елементи е появата на пукнатини. Някои от пукнатините са безобидни – например само в слоя на шпакловката или замазката, но други говорят за сериозни проблеми в устойчивостта на сградата. Подобни проблеми… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Пилоти и пилотно фундиране

Укрепване на терена при влошени показатели на земната основа
Пилотното фундиране е метод за укрепване на терена, който се прилага при влошени механични показатели на почвата и земната основа, както и при конструкции, които се изграждат над или във вода. При изкопни работи за обекти, които са разположени в непосредствена близост до съществуващи постройки и други съоръжения и няма достатъчно място за направа на устойчиво скосяване, е необходимо здраво и сигурно укрепване на откоса, за да не се допусне движение на земните маси, което би нарушило целостта на… Вижте още 

Запитване за оферта