Каква услуга търсите?

Нашите дейности и услуги

В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!
Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
Начало Строителство Изграждане на пътни настилки

Изграждане на пътни настилки

В последните години много се говори за качеството и трайността на пътните настилки. Една пътна настилка, изпълнена с качествени материали и положена според правилата ще има трайност дълги години без да се налагат ремонти.

Стандартните настилки, които се прилагат най-широко за изграждане на пътища са тези от асфалтобетон.

При тях има два основни компонента – агрегати (около 95% от общата маса на готовата смес) и свързващо вещество – битум - около 5-6% от общата маса.

Качествата на настилката, а именно – дълговечност, якост и здравина зависят от избора на качествени агрегати и от техните механични свойства, големина и форма преди да се свържат в асфалтобетонната смес.

Освен това към готовата смес се добавят и други компоненти – добавки и модификатори, които имат за цел да подобрят трайността на физичните свойства на свързващото вещество – битумът, който старее и оксидира, с което се намалява и нарушава неговата свързваща сила.

Освен със здравината си, настилките се класифицират и според своята ударо- и шумо-поглъщаща способност, а също и според това в каква степен пропускат вода в дълбочина.

Принципно водата, която попада в самия асфалтобетон има разрушително действие, особено при ниски температури, когато веднъж попаднала във вътрешността на слоевете при замръзване се разширява и по този начин разрушава тяхната цялост.

Съществува обаче и порьозен асфалтобетон, чиято основна характеристика е ефектът на дрениране на водата от горния слой на настилката, за да се избегне задържането на вода и хлъзгането на превозни средства и пешеходци.

Този вид асфалтобетон се полага по специална технология, за да може успешно да дренира водата и в същото време да поглъща шума от двигателите и да запази своите механични свойства и товароносимост.

Според техниката на полагане на асфалтобетона има горещи асфалтови смеси и студени асфалтови смеси. Студените асфалтови смеси са по-екологични и по-безвредни за самите работници, които ги полагат.

Асфалтовите настилки могат да бъдат и декоративни – с най-различни цветове. Този ефект се постига с цветни агрегати, цветни елементи, които се залагат в горния слой или нанасяне на завършващ декоративен слой върху готовата настилка.

Широко приложение напоследък намират и рециклираните асфалтови покрития. За тяхното изпълнение трябва да се спазва специална технология, за да се осигури здравина и дълговечност на новополучения асфалтобетон.

За да се осигури висок шумопоглъщащ ефект, се практикува добавяне на гумени мленки от стари автомобилни гуми. Освен ”по-тиха”, подобна настилка има и по-висока мразоустойчивост, тъй като гумените елементи в самата смес поемат температурните разширения и не позволяват на асфалта да се напука при смяната на денонощните и сезонните температури.

Освен асфалтобетонови настилки, широко приложение в практиката имат и бетоновите настилки, армираните бетонови настилки, настилките от щампован бетон, различните видове паважи, трамбовани трошенокаменни настилки и др.
Строителство

Строителство на еднофамилни къщи и вили по индивидуален проект

Проектиране, изграждане и документално оформление на самостоятелни къщи и вили
В живота на почти всеки човек настъпва момент, в който той пожелава да има свой собствен дом – проектиран и изпълнен според собствените му разбирания за стабилност, комфорт, красота, уют и хармония. ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС Нашата компания "Чостон" ООД е специализирана в цялостнотно изпълнение на къщи и вили по индивидуален проект. До настоящия момент сме изпълнили повече от 50 еднофамилни вили от различен тип и сложност. Притежаваме богат опит в проектирането, строителството и документалната част,… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Строителство ”до ключ”

Цялостно изграждане на промишлени, административни, обществени, жилищни и други сгради (къщи, жилищни кооперации, хотели, вили, магазини, халета, университети, училища, детски заведения, ваканционни комплекси и селища)
Ние имаме опит в проектирането и изграждането на промишлени, административни, обществени и жилищни сгради. През последните години изградихме ”до ключ” множество еднофамилни къщи, жилищни кооперации, хотели, хотелски комплекси, апарт-хотели, вили, магазини, гаражи, подземни гаражи, халета, ваканционни комплекси и ваканционни селища. Ние можем да изградим за вас до последния детайл детски заведения, училища, болници, производствени предприятия и университети. Процесът на създаване на всяка една… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Груб строеж

Изграждане на носещата конструкция на сградата – нейният скелет
Грубият строеж се състои в изграждането на носещата конструкция на сградата – нейният скелет. Той включва фундиране (кофраж, армировка и изливане на основите), изграждане на надосновните стени, плочи, стоманобетонни подове и носещи стени (противоземетръсни шайби), колони, греди, зидарии, стълби, стълбищни клетки, комини, шахти, асансьорни шахти и др. (включително кофриране, армиране и изливане на бетон за всеки един от изброените елементи) и покрив. Изпълнението на грубия строеж на сградата започва… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Строително-монтажни работи

Качествено изпълнение на всички видове строително-монтажни работи
Строително-монтажните работи са всички видове дейности и работи, които се извършват в процеса на изграждането на дадена сграда или строителен обект. Те най-общо могат да се разделят на следните видове дейности: земни работи; кофражни работи; армировъчни работи; бетонни работи; зидарски работи; покривни работи; тенекеджийски работи; дърводелски работи; облицовъчни работи; мазачески работи; настилки; стъкларски работи; бояджийски работи; стоманени конструкции; топлоизолации;… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Укрепване на сгради

Ако вашата сграда поради някакви причини се нуждае от укрепване на конструкцията, ние можем да ви помогнем със съвет, проект и действие. Често старите сгради се нуждаят от допълнителни мероприятия за заздравяване на носещата конструкция. Първите признаци за нарушаване на здравина на носещите елементи е появата на пукнатини. Някои от пукнатините са безобидни – например само в слоя на шпакловката или замазката, но други говорят за сериозни проблеми в устойчивостта на сградата. Подобни проблеми… Вижте още 

Запитване за оферта