Каква услуга търсите?

Нашите дейности и услуги

Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!
Начало Строителство Изграждане на пътни настилки

Изграждане на пътни настилки

В последните години много се говори за качеството и трайността на пътните настилки. Една пътна настилка, изпълнена с качествени материали и положена според правилата ще има трайност дълги години без да се налагат ремонти.

Стандартните настилки, които се прилагат най-широко за изграждане на пътища са тези от асфалтобетон.

При тях има два основни компонента – агрегати (около 95% от общата маса на готовата смес) и свързващо вещество – битум - около 5-6% от общата маса.

Качествата на настилката, а именно – дълговечност, якост и здравина зависят от избора на качествени агрегати и от техните механични свойства, големина и форма преди да се свържат в асфалтобетонната смес.

Освен това към готовата смес се добавят и други компоненти – добавки и модификатори, които имат за цел да подобрят трайността на физичните свойства на свързващото вещество – битумът, който старее и оксидира, с което се намалява и нарушава неговата свързваща сила.

Освен със здравината си, настилките се класифицират и според своята ударо- и шумо-поглъщаща способност, а също и според това в каква степен пропускат вода в дълбочина.

Принципно водата, която попада в самия асфалтобетон има разрушително действие, особено при ниски температури, когато веднъж попаднала във вътрешността на слоевете при замръзване се разширява и по този начин разрушава тяхната цялост.

Съществува обаче и порьозен асфалтобетон, чиято основна характеристика е ефектът на дрениране на водата от горния слой на настилката, за да се избегне задържането на вода и хлъзгането на превозни средства и пешеходци.

Този вид асфалтобетон се полага по специална технология, за да може успешно да дренира водата и в същото време да поглъща шума от двигателите и да запази своите механични свойства и товароносимост.

Според техниката на полагане на асфалтобетона има горещи асфалтови смеси и студени асфалтови смеси. Студените асфалтови смеси са по-екологични и по-безвредни за самите работници, които ги полагат.

Асфалтовите настилки могат да бъдат и декоративни – с най-различни цветове. Този ефект се постига с цветни агрегати, цветни елементи, които се залагат в горния слой или нанасяне на завършващ декоративен слой върху готовата настилка.

Широко приложение напоследък намират и рециклираните асфалтови покрития. За тяхното изпълнение трябва да се спазва специална технология, за да се осигури здравина и дълговечност на новополучения асфалтобетон.

За да се осигури висок шумопоглъщащ ефект, се практикува добавяне на гумени мленки от стари автомобилни гуми. Освен ”по-тиха”, подобна настилка има и по-висока мразоустойчивост, тъй като гумените елементи в самата смес поемат температурните разширения и не позволяват на асфалта да се напука при смяната на денонощните и сезонните температури.

Освен асфалтобетонови настилки, широко приложение в практиката имат и бетоновите настилки, армираните бетонови настилки, настилките от щампован бетон, различните видове паважи, трамбовани трошенокаменни настилки и др.
Строителство

Строителство на еднофамилни къщи и вили по индивидуален проект

Проектиране, изграждане и документално оформление на самостоятелни къщи и вили
В живота на почти всеки човек настъпва момент, в който той пожелава да има свой собствен дом – проектиран и изпълнен според собствените му разбирания за стабилност, комфорт, красота, уют и хармония. ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС Нашата компания "Чостон" ООД е специализирана в цялостнотно изпълнение на къщи и вили по индивидуален проект. До настоящия момент сме изпълнили повече от 50 еднофамилни вили от различен тип и сложност. Притежаваме богат опит в проектирането, строителството и документалната част,… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Строителство ”до ключ”

Цялостно изграждане на промишлени, административни, обществени, жилищни и други сгради (къщи, жилищни кооперации, хотели, вили, магазини, халета, университети, училища, детски заведения, ваканционни комплекси и селища)
Ние имаме опит в проектирането и изграждането на промишлени, административни, обществени и жилищни сгради. През последните години изградихме ”до ключ” множество еднофамилни къщи, жилищни кооперации, хотели, хотелски комплекси, апарт-хотели, вили, магазини, гаражи, подземни гаражи, халета, ваканционни комплекси и ваканционни селища. Ние можем да изградим за вас до последния детайл детски заведения, училища, болници, производствени предприятия и университети. Процесът на създаване на всяка една… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Груб строеж

Изграждане на носещата конструкция на сградата – нейният скелет
Грубият строеж се състои в изграждането на носещата конструкция на сградата – нейният скелет. Той включва фундиране (кофраж, армировка и изливане на основите), изграждане на надосновните стени, плочи, стоманобетонни подове и носещи стени (противоземетръсни шайби), колони, греди, зидарии, стълби, стълбищни клетки, комини, шахти, асансьорни шахти и др. (включително кофриране, армиране и изливане на бетон за всеки един от изброените елементи) и покрив. Изпълнението на грубия строеж на сградата започва… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Строително-монтажни работи

Качествено изпълнение на всички видове строително-монтажни работи
Строително-монтажните работи са всички видове дейности и работи, които се извършват в процеса на изграждането на дадена сграда или строителен обект. Те най-общо могат да се разделят на следните видове дейности: земни работи; кофражни работи; армировъчни работи; бетонни работи; зидарски работи; покривни работи; тенекеджийски работи; дърводелски работи; облицовъчни работи; мазачески работи; настилки; стъкларски работи; бояджийски работи; стоманени конструкции; топлоизолации;… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Укрепване на сгради

Ако вашата сграда поради някакви причини се нуждае от укрепване на конструкцията, ние можем да ви помогнем със съвет, проект и действие. Често старите сгради се нуждаят от допълнителни мероприятия за заздравяване на носещата конструкция. Първите признаци за нарушаване на здравина на носещите елементи е появата на пукнатини. Някои от пукнатините са безобидни – например само в слоя на шпакловката или замазката, но други говорят за сериозни проблеми в устойчивостта на сградата. Подобни проблеми… Вижте още 

Запитване за оферта