Каква услуга търсите?

Нашите дейности и услуги

Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!
Начало Строителство Изграждане на алейна мрежа

Изграждане на алейна мрежа

Алейната мрежа, заедно с уличната мрежа определят основната структура на пространствата около сградите.

При изграждане на алеите и алейната мрежа има специфични условия и изисквания – както за наклоните, така и за вида на настилките, съобразно това, за какво се използват близките сгради и в каква среда се намират обектите.

Така например, при изграждане на алеи в паркова среда изискването за наклон и текстура на настилките дава по-голяма свобода на проектантите и изпълнителите – допустими са по-големи наклони и самата текстура на настилката може да бъде доста разнообразна – от трамбована трошенокаменна настилка до настилка от паваж или дори настилка от уплътнени дървесни частици.

Наклоните на алеите в паркова среда също могат да бъдат много разнообразни и съобразени с наклона на околния терен, така че хармонично да се вписват в общия вид на средата.

Алеите в градска и жилищна среда са съобразени с по-интензивния поток хора и изискванията при проектирането им налагат по-малки наклони, съобразени с движението на майки с колички, малки деца и възрастни хора.

Използваните материали и плочи са по-фина текстура и са подсигурени против хлъзгане при мокро време.

Проектирането на стъпала по протежението на интензивно използвани пешеходни алеи и тротоари се избягва където е възможно, а ако денивелацията не може да се преодолее по друг начин, освен със стъпала, то те задължително се дублират с рампи с подходящи наклони.

Алейната мрежа, както и уличните тротоари в градска среда могат да бъдат изградени, както от подходящи за целта плочи, така и от настилки, които се изливат на място – декоративен подходящо щампован бетон, различни полимерни смеси и други.

Възможни са и комбинации от различни материали, плочи, текстури и начини на полагане, с които се разнообразява и декорира средата.

Със смяна на цвета и текстурата на настилката също така се маркират промените в наклона на алеите, наличието на стълби и рампи, краища на тротоари и други особености, налагащи промяна в движението на хората.

В някои случаи е допустимо алеите да се използват освен за пешеходно движение, и за периодично движение на автомобили и други превозни средства, като това трябва да се знае предварително, за да се предвиди достатъчно устойчива настилка.

При проектиране и изпълнение на алеите и тротоарите, техните напречни и надлъжни наклони се съобразяват и с условията за водоотичане, така че за оптимално време наличната вода при дъждовно време или измиване да се оттече или към близките зелени площи или към най-близките шахти от канализационната мрежа.

Ако искате да прочетете повече за алеите и пешеходните комуникации, вижте тук.
Строителство

Строителство на еднофамилни къщи и вили по индивидуален проект

Проектиране, изграждане и документално оформление на самостоятелни къщи и вили
В живота на почти всеки човек настъпва момент, в който той пожелава да има свой собствен дом – проектиран и изпълнен според собствените му разбирания за стабилност, комфорт, красота, уют и хармония. ЗАЩО ДА ИЗБЕРЕТЕ НАС Нашата компания "Чостон" ООД е специализирана в цялостнотно изпълнение на къщи и вили по индивидуален проект. До настоящия момент сме изпълнили повече от 50 еднофамилни вили от различен тип и сложност. Притежаваме богат опит в проектирането, строителството и документалната част,… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Строителство ”до ключ”

Цялостно изграждане на промишлени, административни, обществени, жилищни и други сгради (къщи, жилищни кооперации, хотели, вили, магазини, халета, университети, училища, детски заведения, ваканционни комплекси и селища)
Ние имаме опит в проектирането и изграждането на промишлени, административни, обществени и жилищни сгради. През последните години изградихме ”до ключ” множество еднофамилни къщи, жилищни кооперации, хотели, хотелски комплекси, апарт-хотели, вили, магазини, гаражи, подземни гаражи, халета, ваканционни комплекси и ваканционни селища. Ние можем да изградим за вас до последния детайл детски заведения, училища, болници, производствени предприятия и университети. Процесът на създаване на всяка една… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Груб строеж

Изграждане на носещата конструкция на сградата – нейният скелет
Грубият строеж се състои в изграждането на носещата конструкция на сградата – нейният скелет. Той включва фундиране (кофраж, армировка и изливане на основите), изграждане на надосновните стени, плочи, стоманобетонни подове и носещи стени (противоземетръсни шайби), колони, греди, зидарии, стълби, стълбищни клетки, комини, шахти, асансьорни шахти и др. (включително кофриране, армиране и изливане на бетон за всеки един от изброените елементи) и покрив. Изпълнението на грубия строеж на сградата започва… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Строително-монтажни работи

Качествено изпълнение на всички видове строително-монтажни работи
Строително-монтажните работи са всички видове дейности и работи, които се извършват в процеса на изграждането на дадена сграда или строителен обект. Те най-общо могат да се разделят на следните видове дейности: земни работи; кофражни работи; армировъчни работи; бетонни работи; зидарски работи; покривни работи; тенекеджийски работи; дърводелски работи; облицовъчни работи; мазачески работи; настилки; стъкларски работи; бояджийски работи; стоманени конструкции; топлоизолации;… Вижте още 

Запитване за оферта

Строителство

Укрепване на сгради

Ако вашата сграда поради някакви причини се нуждае от укрепване на конструкцията, ние можем да ви помогнем със съвет, проект и действие. Често старите сгради се нуждаят от допълнителни мероприятия за заздравяване на носещата конструкция. Първите признаци за нарушаване на здравина на носещите елементи е появата на пукнатини. Някои от пукнатините са безобидни – например само в слоя на шпакловката или замазката, но други говорят за сериозни проблеми в устойчивостта на сградата. Подобни проблеми… Вижте още 

Запитване за оферта