Каква услуга търсите?

С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!
Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
Начало Интериори Фън Шуй организация на пространствата

Фън Шуй организация на пространствата

Хармонична организация на пространствата според учението Фън Шуй

Фън Шуй е древна наука, според която всяко едно пространство има своите енергии, силни и слаби позиции.

Задачата на Фън Шуй е да усили благоприятните въздействия и да премахне или неутрализира неблагоприятните с помощта на различни организационни и дизайнерски похвати.

Организацията на вътрешните пространства е много важна за комфорта на обитателите, техните творчески изяви, концентрация и ефективност при работата и спокойствие при почивката.

Учението за Фън Шуй подредбата на външното и вътрешното пространство е просъществувало векове наред, а влиянието му върху живота на хората е безспорно.

Психологически, разместванията във вътрешните и външните пространства, както и промените в подредбата сами по себе си влияят върху настроението и енергията на хората, които обитават тези помещения.

Когато разместванията са удачно направени, подемът в енергията на хората е осезаем. В другия случай - когато разместванията и организацията на пространствата не са добре направени, тяхното негативно влияние най-често не се усеща веднага, а в дългосрочен план.

Поради тази причина, когато хората се сблъскат с повтарящи се неуспехи или трудности в личен или професионален аспект, те рядко се досещат, че именно лошата организация в жилището или на работното им място е причината за неправилното протичане на енергиите и съответните блокажи и трудности в различните сфери от живота им. Повечето хора биха казали, че имат "лош късмет", но не биха се сетили, че средата, в която прекарват живота си е лошо организирана.

В учението за Фън Шуй има различни школи и течения. Независимо от това, има някои основни и логични правила, които не са трудни за разбиране и спазване, но често се пренебрегват дори и в най-добрите дизайнерски интериорни или екстериорни решения.

Така например, при обзавеждането на помещенията е важно да се съобразява разположението на огледалата, острите ръбове, посоката на главата при спане, различните декорации и символиката, която те носят, местата за почивка, организацията на кухнята и много други аспекти.

Според правилата на Фън Шуй, там, където се спи, не бива да има огледала, тъй като те разстройват съня в дългосрочен план.

Много дизайнери проектират огледала в спалните, с идеята оптически да увеличат пространствата. Много от спалните гардероби се предлагат с огледала на предната част на вратите. Да, това е добър метод за "разширяване на пространствата", но не и в спалнята.

В спалнята водещо значение има сънят и задачата хората да се събуждат свежи и отпочинали. А огледалата в спалнята нека са от вътрешната страна на вратите на гардероба или нека са разположени така, че да се покриват със завеса по време на сън.

Друг пример е разположението на огледалото спрямо входната врата на жилището. Срещу входната врата не е добре да се разполага огледало. Причините - енергията, която би трябвало да поканим да влезе в дома ни с отварянето на входната врата се отразява в огледалото и "излиза" обратно през вратата, без да е влязла в дома ни.

Ако това обяснение не ви се струва достатъчно правдоподобно, то тогава има и друго обяснение - когато влизате в дома си, отражението, което ще видите в огледалото подсъзнателно ще ви изправя нащрек, че пред вас се е изправил друг човек. Не е приятно всеки път, когато се прибирате да се "сблъсквате" с този силует, нали?

Ако искате да имате огледало в коридора, около входната вратата, за да се огледате още веднъж, преди да излезете навън, това е чудесно! Правилното му място е в ляво, в дясно на външната врата или дори върху нея - така, че да отразява вътрешността на дома ви.

Използването на огледала в интериора може много да допринесе за комфорта, красотата и обемното оформяне на помещенията, ако се прилага със знание, разбиране и вещина не само от гледна точка на красивия и съвременен дизайн, но и от гледна точка на Фън Шуй организацията.

Дори и основни познания в материята на Фън Шуй могат да бъдат много полезни когато искаме едно пространство да бъде благоприятно за своите обитатели.
Интериори

Гипсокартон

Монтаж на гипсокартон
Гипсокартонът намира широко приложение в сферата на строителството в последните години. Той се използва за направата на вътрешни преградни стени и други видове прегради за закрити пространства, окачени тавани и други. В някои случаи с полагане на гипсокартон се спестява грубото шпакловане на стените (тухлени, каменни, от итонг, стоманобетон и други) и се осигурява вътрешна топлоизолация. Във всички тези случаи плоскостите се монтират по подходящ начин, така че да са закрепени устойчиво. Най-често… Вижте още 

Запитване за оферта

Интериори

Фасадно осветление

Проектиране и монтаж на фасадно осветление
Фасадното осветление може да придаде неповторим облик на всяка една сграда през нощта. През деня дневната светлина и архитектурните форми правят сградата красива, но през нощта водещо става фасадното осветление, което дори по-силно от дневната светлина може да подчертае или да смекчи определени елементи по фасадата на сградите и околните прилежащи на тях пространства. Освен естетически функции, фасадното осветление има и функция за предпазване на сградите от вандализъм. Също така, винаги е по-приятно… Вижте още 

Запитване за оферта

Интериори

Външно осветление

Външното осветление може да бъде доста разнообразно – алейно, парково, улично, фасадно, площадково, площадно и др. осветление с високи, ниски или насочени осветителни тела – лампи, фенери, прожектори, вградени в настилката лунички, фасадно осветление под различна форма и други. С проектирането на външното осветление и монтажа на външните осветителни тела се цели на първо време създаване на безопасна среда през тъмните часове на денонощието, а от друга – създаване на красиви нощни обеми и форми за… Вижте още 

Запитване за оферта

Интериори

Дърводелски услуги

Ние можем да ви предложим всякакви видове дърводелски дейности и дърводелски услуги: монтаж и поддръжка на паркет, изграждане на дървени стълби, дървена дограма, дървени интериорни врати, дървени външни врати, дървени порти, мебели от естествено дърво, дървени покриви, навеси от дърво, други покривни конструкции от дърво, вътрешни дървени облицовки, външни дървени облицовки, вътрешни дървени настилки, външни дървени настилки, дървени декове, дървени рампи, дървени жалузи за… Вижте още 

Запитване за оферта

Интериори

Дограма

Монтаж на дървена, алуминиева и PVC дограма. Монтаж на плъзгаща дограма
Дограмата е изключително важна както за общия облик на сградата и на отделните помещения, така и комфорта на обитателите и посетителите. Дограмата може да бъде алуминиева, PVC или дървена. Тя трябва да осигурява добра изолация през зимата и през лятото – зимата да задържа топлината вътре в помещението, а лятото – извън него. Изолацията се осигурява подходящо подбрани профили и системи. Освен това, стъклото може да бъде тонирано или огледално, така че отвън да не може да се види във вътрешността на… Вижте още 

Запитване за оферта