Каква услуга търсите?

В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!

Гипсокартон

Монтаж на гипсокартон

Гипсокартонът намира широко приложение в сферата на строителството в последните години. Той се използва за направата на вътрешни преградни стени и други видове прегради за закрити пространства, окачени тавани и други.

В някои случаи с полагане на гипсокартон се спестява грубото шпакловане на стените (тухлени, каменни, от итонг, стоманобетон и други) и се осигурява вътрешна топлоизолация. Във всички тези случаи плоскостите се монтират по подходящ начин, така че да са закрепени устойчиво.

Най-често се използват метални рамки, за които се захващат платната, но също така е популярен и методът, при който гипсокартонът директно се лепи върху стената. Този метод изисква опитност, добра организация и прецизност, тъй като свързващото вещество бързо съхне и в последствие не са възможни корекции на вече залепените платна.

При стоманобетонови стени не е препоръчително да се лепи гипсокартон, тъй като свързващото вещество не може проникне в бетона и да направи добра спойка. На мазилка също не трябва да се лепи, тъй като мазилката лесно може да падне заедно с цялата гипсокартонова стена. В този случай се използват метални рамки и закрепване с дюбели и други подобни конструкции.

Трябва се има предвид и това, че гипсокартонът не дава надеждна звуко и шумоизолация, затова ако търсим този ефект, трябва да се заложи допълнителен изолационен слой – най-често минерална или каменна вата.

Изолация с гипсокартон може да се приложи и на външни стени (от към тяхната вътрешна страна). Сравнено с външните термоизолации, този метод има своите предимства и недостатъци. От една страна отнема от чистата жилищна площ между 5 и 8 см (с включена конструкция за закрепяне и изолационни слоеве) и задължително трябва да се направи с метална рамка, в противен случай лепилото изпълнява ролята на термо мост и предава ниските външни температури към вътрешността на жилището, а което идеята за топлоизолация се обезсмисля.

Вътрешната топлоизолация не е ефективна ако има наличен мухъл и вече е избила влага по стените на вътрешните помещения. В този случай ако се направи подобен род изолация, тя само ще влоши проблема и ще даде възможност мухълът още по-солно да се развие под и в самата гипсокартонова стена, което е силно нежелано и опасно за здравето на обитателите и ползвателите на помещението. В такива случаи на наличен мухъл най-ефективна е външната топлоизолация.

От друга страна, предимствата на вътрешната топлоизолация с гипсокартон е по-ниската цена за изпълнение, сравнено с цената на външната топлоизолация. Стените в жилището стават идеално прави и в тях по-лесно предварително могат да се заложат кабели за различните комуникации, вместо да се копаят каналчета в самата стена.

Подобен ремонт с монтаж на вътрешна изолация може да се извършва целогодишно без оглед на сезона и времето навън, без да са необходими скелета и алпийски способи за монтаж, а самата изолация е добра и надеждна, въпреки че както вече споменахме, не бива да се прилага при вече налични мухъл и влага, за да не се получи симптома на ”болните сгради”.

Този термин е добил популярност в Америка, където поради голямото количество на сглобяеми къщи, е голям процентът на къщите, които поради не добра изолация и липса на ефикасна проветривост в помещенията, в комбинация с висока влага, сградите мухлясват, мухълът прониква в самите стени и сградите стават опасни за своите обитатели.

При подобен проблем единственото решение е подмяна на засегнатите стени, а в най-тежките случаи – изграждане на къщата наново. За щастие у нас този проблем не е толкова голям, но имайки предвид какво се случва при вече налична влага и мухъл, трябва внимателно да се подхожда към изолациите в тези случаи – ние знаем как.

Когато е качествено монтиран и шумоизолитан, гипсокартонът е ценен за разпределение на вътрешните пространства. Той е лек материал и често се използва при преустройства на вътрешните помещения и за различни други цели на интериорния дизайн.
Довършителни работи

Шпакловки и замазки

Ние знаем, че красотата на всяка една стена и таван се състои в тяхната красива повърхност. След като стената се изгради от съответните строителни материали – тухли, блокчета итонг, гипсокартон, бетон, стоманобетон и т.н. следва нейното шпакловане. С шпакловката стените и таваните се изравняват и се коригират техните несъвършенства, така че те да станат гладки и геометрично прави, и се оформят гладки и прави ръбове там, където стените правят чупки. С шпакловката се заличават всички канали, през… Вижте още 

Запитване за оферта

Довършителни работи

Декоративни мазилки и мозайки

Изграждане на мазилки и декоративни мазилки, мозайки и декоративни мозайки
Ние може да ви предложим богато разнообразие от мозайки, декоративни мозайки, мазилки и декоративни мазилки. Споед вида на свързващия материал, мазилките биват - минерални, силиконови, силикатни и полимерни. Декоративните мазилки с минерална онова могат да имат изключително красива рустикална структура. Разнообразието от мазилки с рустикална структура се дължи на различната големина на фракциите и дълбочината на браздите, които остават след тяхното нанасяне, както и на начина, по който те се… Вижте още 

Запитване за оферта

Довършителни работи

Подови настилки

Полагане на фаянс, теракот, гранитогрес, плочи от естествен камък или дърво
Предлагаме ви екипи от майстори, които префесионално ще монтират твърдите настилки във вашия дом - фаянс, теракот, гранитогрес, плочи от естествен камък и всякакви настилки от дърво, корк и други. Ние държим на добре свършената работа и затова подовите настилки, които изграждаме, са с безупречен вид и качество. В интериорния дизайн на всяко едно помещение настилките са един от основните елементи, които дават облика на помещението. Текстурата, растерът и цветовата гама оптически могат да увеличат… Вижте още 

Запитване за оферта

Довършителни работи

Естествен паркет и дюшеме

Изграждане на настилки от естествен дървен материал
Естественият дъбов или буков паркет се използва от много години. Този тип настилка е доказала своите качества, здравина и дълготрайност. Разбира се, като всеки естествен материал, дървеният паркет има нужда от периодична поддръжка. Тя се изразява в циклене, лакиране, стягане(натягане), китосване, полиране и в краен случай – пренареждане. Паркетът може да се реди по няколко основни начина, които са добре известни на опитните майстори. При полагането на този тип настилка значение оказва и качеството на… Вижте още 

Запитване за оферта

Довършителни работи

Монтаж на вани, санитария, бойлери и др.

Монтаж на вани, душ кабини, хидромасажни панели, бойлери, проточни бойлери и други
Ние можем да ви предложим избор и професионален монтаж на различни видове елементи и техника: вани, душ кабини и хидромасажни панели, санитарен фаянс, сауни и парни бани, бойлери и проточни бойлери, различни системи за видеонаблюдение и охрана, домофонни уредби, монтаж на електрически ключове и осветителни тела, други За повече информация и въпроси, моля, свържете се с нас.… Вижте още 

Запитване за оферта