Каква услуга търсите?

В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!
Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!

Детски площадки

При изграждането на детските площадки се спазват определени норми и изисквания, които в максимална степен гарантират сигурността на децата по време на играта и престоя им в границите на детската площадка.

Тези правила и норми действат на територията на България от сравнително скоро и поради тази причина много голяма част от вече изградените площадки не са обезопасени според изискванията за безопасност.

Площадките, които ние изграждаме са занимателни и съобразени с изискванията за безопасност.

Детските площадки могат да се разделят на групи по някои основни критерии. Така например, има площадки за съвсем малки деца, които все още не са достатъчно координирани и не са развили напълно своята ловкост, сила и концентрация.

Тази група площадки се изпълнява изцяло с мека гумирана противоударна настилка, която предпазва малчуганите при падане. Съоръженията за игра са опростени, със заоблени ръбове и лесен достъп. Така например, пързалките са с малък наклон, стъпалата им са широки.

При този вид площадки трябва да се съобрази необходимостта от присъствие на възрастни хора на площадката – те трябва да са до малчуганите и да ги подпомагат в техните игри.

Люлките са единични, с достатъчно дълбока зона за сядане и задължително имат облегалка, която да не позволява на детето движение назад. Допустимо е да се монтират т.нар. ”люлки-друсалки”, чиято основа е от здрава пружина, позволяваща на детето да ”язди” съоръжението.

Детските площадки за по-големи деца могат да се изградят с уреди за игра, които да развиват техните физически и умствени качества – сила, ловкост, издръжливост, координация, баланс, равновесие и много други. В тези площадки винаги е добре да има и елемент на премерен риск, който е атрактивен за децата и им помага да овладяват страховете и да се пазят сами.

Има и площадки за игри, които са подходящи както за по-големи деца, така и за тийнейджъри и зрели хора. Това са т.нар. ”приключенски площадки” и ”приключенски паркове”, игрите в които изискват известна физическа подготовка, смелост, координация и издръжливост.

Със сигурност сте виждали и сте се забавлявали в подобни паркове – с много въжета, бънджита, трамплини, въжени стълби, дървени стълби и въжени мостове, въжени ”тролеи” от дърво до дърво, по
които човек се придвижва с десендьор, карабинер или увиснал на ръцете си. Подобни ”Робинзонови” забавления са чудесни и за големи компании от деца и възрастни, които търсят игри със състезателен елемент.

Ние знаем много и за детските площадки и съоръжения, а нашите партньори разполагат с богат асортимент от сертифицирани игрови съоръжения. Ако искате качествен и безопасен проект и изпълнение, свържете се с нас.
Детски и спортни площадки

Спортни площадки

Изграждане на спортни площадки и спортни терени
Спортните площадки са от особена важност за доброто здравословно състояние и физическа култура на населението. Там, където има достатъчно спортни площадки, населението доказано е по-здраво и жизнеспособно. Спортните площадки биха могли да бъдат най-различни – за волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, игрища за футбол, игрища за мини-футбол и много други. Напоследък особено модерни станаха площадките за фитнес на открито. Те се оборудват с уреди, подходящи за натоварване и развиване на… Вижте още 

Запитване за оферта