Каква услуга търсите?

В момента изграждаме комплекса Вили Сънсет! Вижте го ...
Харесва ли ви тази къща? Вижте нашия нов проект за планински вили!
С нас можете да построите къщата или вилата, за която мечтаете!

Детски площадки

При изграждането на детските площадки се спазват определени норми и изисквания, които в максимална степен гарантират сигурността на децата по време на играта и престоя им в границите на детската площадка.

Тези правила и норми действат на територията на България от сравнително скоро и поради тази причина много голяма част от вече изградените площадки не са обезопасени според изискванията за безопасност.

Площадките, които ние изграждаме са занимателни и съобразени с изискванията за безопасност.

Детските площадки могат да се разделят на групи по някои основни критерии. Така например, има площадки за съвсем малки деца, които все още не са достатъчно координирани и не са развили напълно своята ловкост, сила и концентрация.

Тази група площадки се изпълнява изцяло с мека гумирана противоударна настилка, която предпазва малчуганите при падане. Съоръженията за игра са опростени, със заоблени ръбове и лесен достъп. Така например, пързалките са с малък наклон, стъпалата им са широки.

При този вид площадки трябва да се съобрази необходимостта от присъствие на възрастни хора на площадката – те трябва да са до малчуганите и да ги подпомагат в техните игри.

Люлките са единични, с достатъчно дълбока зона за сядане и задължително имат облегалка, която да не позволява на детето движение назад. Допустимо е да се монтират т.нар. ”люлки-друсалки”, чиято основа е от здрава пружина, позволяваща на детето да ”язди” съоръжението.

Детските площадки за по-големи деца могат да се изградят с уреди за игра, които да развиват техните физически и умствени качества – сила, ловкост, издръжливост, координация, баланс, равновесие и много други. В тези площадки винаги е добре да има и елемент на премерен риск, който е атрактивен за децата и им помага да овладяват страховете и да се пазят сами.

Има и площадки за игри, които са подходящи както за по-големи деца, така и за тийнейджъри и зрели хора. Това са т.нар. ”приключенски площадки” и ”приключенски паркове”, игрите в които изискват известна физическа подготовка, смелост, координация и издръжливост.

Със сигурност сте виждали и сте се забавлявали в подобни паркове – с много въжета, бънджита, трамплини, въжени стълби, дървени стълби и въжени мостове, въжени ”тролеи” от дърво до дърво, по
които човек се придвижва с десендьор, карабинер или увиснал на ръцете си. Подобни ”Робинзонови” забавления са чудесни и за големи компании от деца и възрастни, които търсят игри със състезателен елемент.

Ние знаем много и за детските площадки и съоръжения, а нашите партньори разполагат с богат асортимент от сертифицирани игрови съоръжения. Ако искате качествен и безопасен проект и изпълнение, свържете се с нас.
Детски и спортни площадки

Спортни площадки

Изграждане на спортни площадки и спортни терени
Спортните площадки са от особена важност за доброто здравословно състояние и физическа култура на населението. Там, където има достатъчно спортни площадки, населението доказано е по-здраво и жизнеспособно. Спортните площадки биха могли да бъдат най-различни – за волейбол, баскетбол, тенис на корт, тенис на маса, игрища за футбол, игрища за мини-футбол и много други. Напоследък особено модерни станаха площадките за фитнес на открито. Те се оборудват с уреди, подходящи за натоварване и развиване на… Вижте още 

Запитване за оферта